Thursday, July 7, 2011

Đilas: Počeli radovi na mostu Zemun-Borča


-On je novinarima prilikom obilaska Poljoprivredne korporacije "Beograd" kazao da su stigli prvi radnici i kontejneri iz Kine, da je dobijena dozvola za formiranje gradilišta i napravljen je pristupni put.
 -Gradske vlasti nisu zadovoljne s dinamikom radova, ali verujemo da će se to popraviti. Očekujem da će kada zaista počne da se radi, gradnja ići dinamikom kojom kineske građevinske firme rade svuda po svetu i u Kini", kazao je Đilas.
-Gradonačelnik Beograda je izrazio uverenje da će most i 27 kilometara pristupnih saobraćajnica biti zarvšeni u roku, a to je proleće 2014. godine. 
-Đilas je kazao i da u naselju Prigrevica u barakama živi oko 70 porodica u blizini mesta gradnje mosta Zemun-Borča i da je tek potrebno naći pravni osnov kako da dobiju stanove nakon raseljavanja.
-Prema njegovim rečima, jedan deo obaveza oko izmeštanja tih porodica
preuzeće Grad Beograd i obezbediće im stanove, a za ostale će problem biti rešen u saradnji s kompanijom Napred, čije su to barake.
- Ti ljudi već desetinama godina žive u katastrofalnim uslovima, a mi smo pokazali dobru volju da ne gledamo svaki pravni paragraf jer bi verovatno trebalo da napuste privremene objekte bez naknade - kazao je Đilas.
 Gradonačelnik Beograda je naglasio da ne postoji mogućnost da se zbog toga radovi na toliko velikom projektu uspore i dodao da je većina tih porodica zadovoljna jer će dobiti bolje uslove života.

No comments:

Post a Comment